Schilders offertes vergelijken

Vergelijk menig schildersbedrijf en bespaar 35%!
Maak gratis en vrijblijvend gebruik van de service van Schildersbedrijf Expres en vergelijk meerdere schilders uit Alkmaar.


BTW verlaging opsteker voor schilders

Per 1 maart is de btw op arbeidsloon voor de bouw, schilders en hoveniers verlaagd van 21% naar 6%. Dit is duidelijk een opsteker voor deze sectoren, waarin afgelopen jaren toch de klappen zijn gevallen.

Nieuwe impuls

Vanwege de financiële crisis hebben veel bouw-, hoveniers- en schildersbedrijven te kampen gehad met grote terugval in nieuwe opdrachten. Het doel van de btw-verlaging op arbeidsloon is dan ook om de aanwas van nieuwe opdrachten een flinke impuls te geven.

“De timing van deze btw-verlaging is perfect. In het voorjaar gaan veel particulieren in en om het huis klussen. Voor ons betekent dit automatisch ook meer werk, want het verleden heeft uitgewezen dat een verlaging van de btw goed werkt. In 2010-2011 was er ook zo’n regeling van kracht. Toen heeft het ons tussen de 25 en 30 procent meer werk op geleverd.” aldus een schildersbedrijf.

Ook gunstig voor de consument

Naast de voordelen voor de bedrijven is de verlaging van de btw ook gunstig voor de consument. Arbeidsloon is over het algemeen een groot deel van de totale som, waardoor de consument nu aanmerkelijk minder hoeft te betalen.

Mevrouw J. de Jong verteld: “Onlangs hebben wij ons huis helemaal opnieuw laten behangen. Gelukkig werden wij geattendeerd op het feit dat deze verlaging per 1 maart in ging. Hier hebben wij gelijk gebruik van gemaakt en zo een mooi bedrag bespaard.”

Offertes vergelijken

Naam en voorletters (*)

Adres (*)

Postcode (*)

Woonplaats (*)

Telefoonnummer (*)

Uw emailadres (*)

Soort schilderwerk (*)
Comments are closed.